Anak Dibvli Sehingga Travma, Ibu Sam4n Sekolah RM2 Juta

Oleh kerana seorang pelajar perempuan telah dibvli sehingga memberi kesan travma dan tertek4n, ibunya telah menuntvt tind4kan und4ng-und4ng. Memetik laporan The Star, sebuah sekolah kerajaan di Temerloh, Pahang telah disam4n lebih dari RM2 juta daripada keluarga m4ngsa bagi mendapatkan keadilan.

Anak perlu jumpa pak4r setiap bulan

Dia mesti berjumpa dengan pakar psik1atri dan psik0logi di sebuah hospital kerajaan setiap bulan untuk diberi ubat bagi membantu mengatasi masal4h em0sinya.

Menurut ibu mangsa, Zaiton Yusoff, anak perempuannya yang berusia 16 tahun itu perlu berjumpa dengan pak4r ps1kiatri dan psik0logi setiap bulan bagi membantu masalah em0sinya. Anaknya dahulu seorang yang bersemangat untuk ke sekolah sebelum dia dibvli dan diser4ng rakan sekelasnya pada Julai tahun lalu.

Mencari keadilan

Selepas kejadian itu, keluarga saya berpindah ke Selangor untuk meninggalkan kenangan burvk tersebut.

Tambahnya lagi, dia sekeluarga telah berpindah ke Selangor selepas kejadian akibat tidak boleh menerima traged1 yang berlaku. Anaknya mengalami keceder4an pada tul4ng rvsuk, mata, kaki, lengan dan leh3r serta mengalami travma yang sangat agresif. Bukan sahaja ingin mencari keadilan tetapi ingin membuka mata rakyat apa yang bakal terjadi pada m4ngsa bvli pada masa akan datang.

Dia menuntut ganti rugi am sebanyak RM1.5 juta, ganti rugi teladan RM300,000, ganti rugi tambahan RM300,000, kos und4ng-und4ng dan kos lain yang sesuai dan diperlukan oleh mahkamah.

Ditamp4r dan dad4nya dir4mas

Kejadian berlaku pada 11 Julai 2019, pembuli dikatakan telah mengusik dan mengganggu m4ngsa ketika berada di dalam kawasan sekolah. Selepas berada di dalam kelas, dia telah melemp4rkan ‘bola kertas’ dan sebatang pen ke arah m4ngsa semasa kelas sejarah.

Tamat sesi pelajaran kelas sejarah, dia telah menamp4r m4ngsa menggunakan tangan yang telah dilumur dengan dakwat pen. Dia juga dikatakan telah mencub1t muka m4ngsa serta menar1k tudungnya. Selain itu, dia turut did4kwa men0lak dada, perut dan kaki m4ngsa serta meram4s payu dar4nya.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di @Kecoh Habis

Sumber: The Star

PERHATIAN: Pihak KECOH HABIS tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak KECOH HABIS juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Be the first to comment on "Anak Dibvli Sehingga Travma, Ibu Sam4n Sekolah RM2 Juta"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*