Tiada Kelulusan KKM, Padah Produk Perlansingan Adik Mer4na Hepatitis

Ramai yang mengambil jalan singkap untuk mendapatkan tubuh badan idaman mereka. Dengan lambakan produk-produk tempatan yang menjanjikan keberkesaan pada masa yang singkat, merancakkan lagi obsesi seseorang untuk memiliki tubuh badan idaman yang boleh memudaratkan kesihatan.

Lambakan produk-produk yang menjanjikan eksan kulit yang cantik dan putih mulus serta kelihatan kurus dan langsing membuatkan ramai yang terpedaya dan juga berlesenkan ‘kelulusan KKM’. Sungguhpun mempunyai kelulusan KKM, pil makanan tambahan ataupun suplement perlu diambil mengikut nasihat pakar perubatan ataupun doktor.

Adik kena radang hati makan produk tempatan!

Di Twitter, seorang gadis berkongsikan kejadian yang menimpa adiknya sendiri akibat daripada pengambilan suplement keluaran tempatan. Bahkan, adik perempuannya itu terpaksa ditahan dan dimasukkan ke Hospital Serdang.

Tujuan utama perkongsiannya adalah untuk memberikan kesedaran kepada orang ramai betapa bahayanya pengambilan suplement yang tidak diketahui kadungannya.

“Founder semua jenis nak cepat senang…”

“Produk perlansingan boleh pvtuskan selera makan…”

Bahkan untuk makluman, produk yang diambil oleh adiknya itu tidak mempunyai sebarang kelulusan KKM kerana did4kwa diperbuat daripada sebarang bahan terlar4ng.

“Lagi sayang duit daripada ny4wa orang lain…”

Tolong fikir keburukan, jangan nak untung diri sendiri

Ada sebab tak dedah nama produk!

Siapa nak tolong kalau kena saman?

Jadilah pengguna yang bijak!

Lebih baik amalkan gaya hidup sihat dan amil pemakanan yang seimbang untuk mendapatkan tubuh badan idaman.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di @Kecoh Habis

Sumber: Twitter.

PERHATIAN: Pihak KECOH HABIS tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak KECOH HABIS juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Be the first to comment on "Tiada Kelulusan KKM, Padah Produk Perlansingan Adik Mer4na Hepatitis"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*