Ditemui Repvt, Ada Kesan Kel4r Dileherr, M0tif Pembvnuhan Jururawat Ini Kekal Misterii

Penemuan may4t seorang wanita di sebuah rumah di Cyberjaya pada 16 Mei tahun lalu telah merungka1 m1steri keh1langan seorang jururawat yang dikatakan gag4l dihubungi sejak 8 Mei.

May4t m4ngsa telah ditemui dalam keadaan repvt selepas dipercayai sudah meningg4l dunia sejak seminggu selain terdapat kesan kel4r pada leh3r m4ngsa. Susp3k utama kes berkenaan yang merupakan seorang lelaki warga Nigeria turut telah direm4n. Walau bagaimanapun, susp3k mengaku tidak bersal4h di atas pertudvhan kes.

Dilap0rkan hil4ng 8 Mei 2019

Memetik laporan Harian Metro bertarikh 8 Mei 2019, m4ngsa Siti Kharina Mohd Kamarudin telah dilap0rkan hil4ng selepas dilihat kali terakhir di kawasan parkir Hospital Serdang. Keh1langan m4ngsa disedari apabila rakan serumahnya menghubungi ahli keluarga m4ngsa untuk bertanyakan mengenainya.

M4ngsa dilap0rkan tidak pulang ke rumah dan melap0rkan diri ke tempat kerja. Kehilangannya menjadi m1steri kerana usaha untuk menjejaki wanita itu juga gag4l. Selain itu, m4ngsa juga dikatakan tidak mempunyai mas4lah rumah tangga bersama suaminya yang menetap di Kuala Pilah, Negeri Sembilan.

Jumpa m4yat dibvnuh di sebuah rumah

Selepas seminggu m1steri kehilangan m4ngsa, pada 16 Mei 2019 pihak polis telah berjaya menemui satu m4yat yang dipercayai dibvnuh di sebuah rumah di Cyberjaya. May4t m4ngsa telah ditemui dalam keadaan repvt selepas dipercayai meningg4l dunia sejak seminggu lalu. Selain itu, terdapat kesan kel4r yang ditemui pada leh3r m4ngsa.

Polis bvru susp3k utama warga Nigeria

Sehubungan dengan itu, pihak polis g1at membvru seorang lelaki warga Nigeria bagi membantu siasatan. Susp3k dikenali sebagai Aliwajuwon Gilbertalowonle yang berusia 30-an selepas hasil siasatan yang diperoleh dari penah4nan seorang lelaki Pakistan dan wanita Nigeria.

Pihak polis men0lak kemungkinan m4ngsa dir0mpak berikutan semua barang berharga m4ngsa tidak hilang dan tiada tanda rumah dipec4h masuk

Jen4zah selamat dikebvmikan

Jen4zah m4ngsa selamat dikebum1kan pada 16 Mei 2019 di Tanah Perkvburan Islam Kampung Tengah, Seri Menanti, Kuala Pilah, Negeri Sembilan. Lebih kurang 100 ahli keluarga dan sahabat handai hadir memberi penghormatan terakhir.

Pada hari yang sama jenazah dikebum1kan, suspek utama kes pembvnuhan telah berjaya dit4han pihak polis. Susp3k warga Nigeria itu diberkas sepasukan pegawai dan anggota Jabatan Siasatan Jen4yah (JSJ) Ibu Pejabat Polis Kontinjen (IPK) Selangor di Cheras Sentral.

Berikutan dengan penahanan susp3k utama kes pembvnuhan Siti Kharina, ahli keluarga m4ngsa menuntut keadilan terhadap m4ngsa. Menurut ahli keluarga, arw4h merupakan seorang yang baik serta peramah. Motif pembvnuhan ini masih kekal m1steri hingga ke hari ini.

Tertvduh mengaku tidak bers4lah

Terkini, memetik laporan Bernama, susp3k utama kes pembvnuhan jururawat yang merupakan seorang lelaki warga Nigeria mengaku tidak bersal4h di atas pertvduhan membvnuh. Tertvduh membuat pengakuan selepas pertvduhan dibacakan kepadanya dalam bahasa Inggeris di hadapan Hakim Datuk Ab Karim Ab Rahman. Mahkamah telah menetapkan 13 Ogos ini untuk sebutan semula kes manakala prosiding perbicaraan dijalankan pada 1, 2, 3, 15, 21 dan 22 Sept depan.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di @Kecoh Habis

Sumber: Harian MetroBernama

PERHATIAN: Pihak KECOH HABIS tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak KECOH HABIS juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Be the first to comment on "Ditemui Repvt, Ada Kesan Kel4r Dileherr, M0tif Pembvnuhan Jururawat Ini Kekal Misterii"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*