Ibu Ratap Pemergian Dua Anak Dalam Masa 11 Hari Akibat C0vid-19

Seorang ibu dari Lauderdale Lakes, Florida mendedahkan telah kehilangan dua orang anaknya dalam tempoh masa 11 hari akibat dipercayai positif Covid-19. Menurut si ibu yang hanya dikenali sebagai Monete Hicks, anak lelakinya meningg4l dunia pada 27 Jun manakala anak perempuannya pada 8 Julai lepas.

 Anak perempuan sah positif

Menurut Hick, anak lelakinya Byron, adalah orang pertama yang mengalami masalah untuk bern4fas sebelum dikejarkan ke hospital dan disahkan meningg4l. Tujuh hari selepas meratapi pemergian anak lelakinya, anak perempuannya Mychaela pula telah disahkan positif v1rus tersebut.

Mychaela yang sanggup melawan penyakit tersebut terpaksa dimasukkan ke hospital kerana demam dan sakit kepala yang berterusan. Dia yang kehilangan kedua-dua buah pingg4ngnya ketika berada di hospital juga diberi sokongan oksigen sebelum disahkan meningg4l dunia.

Kedua-dua anaknya itu dipercayai mempunyai masalah kesihatan yang kr0nik iaitu obesiti. Masalah asma antara penyakit yang disenaraikan sebagai penyebab kemat1an Byron manakala Mychaela pula berpunca dari kegemvkan, asma dan penyak1t p4ru-p4ru kronik.

Kes semakin meningkat

Menurut laporan Daily Mail, di Florida, kes positif covid telah meningkat daripada 25 % pada awal Jun kepada 31% yang melibatkan golongan muda berumur 15 hingga 34 tahun dan kes-kes wabak ini meningkat pesat dalam kalangan ini gara-gara mereka sering berpusu-pusu ke kelab malam, kedai dan restoran ketika dibuka semula.

Secara keseluruhan, seramai 5,317 orang telah mat1 akibat C0vid-19 sejak 1 Mac dan lebih kurang 370,000 orang disahkan positif wabak tersebut.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di @Kecoh Habis

Sumber : Daily Mail

PERHATIAN: Pihak KECOH HABIS tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak KECOH HABIS juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Be the first to comment on "Ibu Ratap Pemergian Dua Anak Dalam Masa 11 Hari Akibat C0vid-19"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*