Hanya Seorang Yang Ingk4r, ‘Frontliner’ Utara Tanah Air Kembali Bersut PPE

Kluster Sivagangga yang menular baru-baru ini di utara Tanah Air dilihat memberi satu tamp4ran hebat buat seluruh negara. Ketika negara berada di fasa hampir menang, kehadiran kluster baharu disebabkan kegagalan seseorang yang baru pulang dari luar negara mematuhi arahan kuarantin menjadikan kes kembali ke dua angka.

Keadaan di Kuala Sanglang

Oleh hal yang demikian, pihak Jabatan Penerangan Negeri Perlis telah memuat naik gambar-gambar keadaan ‘m4ngsa’ yang terpaksa membuat saringan C0vid-19 selepas dipercayai menjadi k0ntak rapat kepada kluster Sivagangga.

Suasana di Seberang Jaya

Selain daripada itu, Ahli Majlis Seberang Perai, Fahmi Zainol turut memuat naik gambar barisan petugas kesihatan lengkap memakai pakaian PPE datang ke sebuah rumah Flat bagi tujuan melakukan ujian saringan kepada penghuni penempatan itu susulan daripada proses sanitasi disana.

Kata2 semangat buat frontliner

Susulan daripada itu, pihak pejabat kesihatan di negeri lain telah memberikan kata-kata semangat kepada petugas barisan hadapan di negeri utara Malaysia berikutan terpaksa menghadapi cab4ran gel0mbang baru C0vid-19.

Mereka juga berharap agar semua pihak memanjatkan doa supaya rakyat di sana dan juga frontliner supaya terus kuat menempvh dug4an ini.

Oleh hal tersebut, dapat kita lihat, hanya disebabkan kegag4lan seorang insan sahaja mematuhi arahan SOP yang ditetapkan kerajaan, ramai yang telah menjadi m4ngsa kuarantin.

Pihak KKM juga terpaksa menyarung semula sut PPE selepas hampir beberapa bulan kadar positif C0vid-19 dapat diturunkan kerana rakyat Malaysia mematuhi arahan yang dikeluarkan.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di @Kecoh Habis

Sumber: Fahmi Zainol, Jabatan Penerangan Pelis

PERHATIAN: Pihak KECOH HABIS tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak KECOH HABIS juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Be the first to comment on "Hanya Seorang Yang Ingk4r, ‘Frontliner’ Utara Tanah Air Kembali Bersut PPE"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*