Diser4ng S4wan Dan Hilang Ingatan, Ibu Muda Baru Bersalin Meningg4l Dunia Selepas 6 Hari K0ma

Seorang ibu muda yang baru melahirkan bayi meningg4l dunia akibat k0mplikasi selepas bersal1n. Kesihatan ibu itu tiba-tiba meros0t menyebabkan doktor melakukan pembed4han untuk menyelamatkan ny4wanya.

Memetik perkongsian pihak pengurusan jen4zah, Mr Wan Cai Official, arwah meningg4l dunia selepas enam hari berada dalam keadaan tidak sedarkan diri.

Kesihatan tiba-tiba meros0t

Rakan rakan sukarelawan VJSA baru sahaja bergerak dari bilik wakaf menuju ke Kampung Pauh Dara Semerak Pasir Putih Kelantan. Jen4zah ibu muda yang syahid itu telah siap disempurnakan. Malah jen4zah telah disolatkan di bilik wakaf Jannatul Firdaus..

Perjalanan jauh merentas 3 negeri iaitu Kuala Lumpur, Pahang kemudian baru lah akan tiba di lokasi rumah ahli keluarga di Pasir Puteh Kelantan. Perjalanan untuk ke Kelantan lebih kurang 6 ke 7 jam kebiasaannya.

Tetapi saya jangkakan rakan-rakan yang membawa jen4zah akan tiba lewat dari waktu asal disebabkan keadaan cuaca yang hujan ketika ini. Arw4h meningg4l dunia pada pukul 03.45 petang tadi.

Pada 06 Ogos yang lalu hari Khamis jam 4.30 pagi arwah telah melahirkan anak pertamanya. Sehari selepas bersalin iaitu pada hari Jumaat arw4h berada di dalam keadaan normal. Maksudnya arw4h kesihatan arw4h juga adalah normal dan sihat.

Tetapi pada hari Sabtu iaitu 08 Ogos kesihatan arw4h tiba-tiba meros0t. Sekitar pukul 05.00 pagi doktor mendapati arw4h telah dijangk1ti kum4n. Pembed4han telah dilakukan oleh pihak doktor terhadap arw4h pada 01.30 petang bagi menyelamatkan ny4wanya.

Tiba-tiba pada pukul 09.00 malam ibu muda itu telah diser4ng penyak1t saw4n sehingga memaksa pihak doktor meng1kat kaki dan tangannya. Keputusan untuk meng1kat kaki serta tangan ibu muda itu terpaksa diambil kerana kerana keadaan arw4h berada luar kawalan.

Hilang ingatan, 6 hari k0ma

Pada pukul 06.30 pagi hari Ahad ibu muda ini telah hilang ingatan sehingga tidak mengenali sesiapa. Pihak doktor terpaksa memasukkan ubat antibotik dan ubat tidur bagi mengelakkan serang4n saw4n kembali menyer4ngnya.

Pada hari Ahad iaitu pada 09 Ogos pembed4han terpaksa dilakukan sekali lagi apabila pihak doktor mendapati telah banyak air di dalam p4ru-p4ru ibu muda itu. Arw4h mengalami simptom kesukaran bern4fas.

Malah jantvngnya semakin lemah. Sehingga lah pada hari Isnin iaitu 10 Ogos arwah telah k0ma. Ini bermakna selama 6 hari arw4h berada dalam keadaan tidak sedarkan diri atau k0ma. Doktor juga mendapati 0tak ibu muda ini sudah lagi tidak berfungsi.

Selepas bertarung nyawa. Akhirnya arw4h menghembvskan naf4snya yang terakhir. Berakhir juga satu penderitaan. Terhenti sudah segala kesakitan. Perginya seorang isteri dan insan yang dicintai. Terpvtus sudah kasih sayang di antara si suami dan si isteri.

Si ibu juga pergi meninggalkan anak lelaki yang telah dilahirkan. Tinggal lah si suami bersama seorang zur1at. Zuriat yang masih tidak mengerti ibu yang melahirkannya ke dunia sudah tiada lagi. Sedih kita mendengar kisah kemat1an ibu muda ini. Sedih dan berat lagi situasi yang perlu ditanggung oleh si suami.

Bagaimana hendak teruskan hidup tanpa isteri

Bagaimana hendak meneruskan kehidupan tanpa kasih seorang isteri di sisi. Bagaimana pula hendak membesarkan seorang anak yang kecil tanpa seseorang yang bergelar ibu. Apa yang bakal dilalui oleh si suami selepas ini bukan satu perkara yang mudah. Walaupun pahit hendak ditelan.

Kehidupan mereka berdua perlu diteruskan. Si suami perlu bangkit untuk mendapatkan kembali semangatnya yang sudah runtuh itu. Semoga Allah menjaga serta melindungi si suami serta anaknya.

Anak yang baru dilahirkan itu masih berada di wad jagaan rapi di Hospital Tengku Ampuan Rahimah Klang. Moga Allah mendengar doa saya.

Semoga anak kecil itu akan diberikan kekuatan untuk terus berny4wa. Kerana saya yakin apabila melihat anak lelakinya itu terus sihat di depan mata akan menjadikan si suami mendapatkan semula semangatnya kembali.

Mudah mudahan. Aamin aamin ya rabbal alamin!

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di @Kecoh Habis

Sumber : Mr Wan Cai Official

PERHATIAN: Pihak KECOH HABIS tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak KECOH HABIS juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Be the first to comment on "Diser4ng S4wan Dan Hilang Ingatan, Ibu Muda Baru Bersalin Meningg4l Dunia Selepas 6 Hari K0ma"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*