Wanita Buat Kerja Amal Kutip Dan Buang ‘Facemask’ Tepi Jalan Elak Penularan Virus

Ketika ini, pelitup muka (facemask) merupakan satu keperluan yang wajib digunakan apabila berada ditempat ses4k ataupun ramai orang demi mengelakkan penularan pendemik C0vid-19.

Namun begitu, masih ada rakyat Malaysia yang tidak bertanggungjawab apabila membuang facemask yang sudah digunakan di merata-rata tempat sesuka hati mereka tanpa rasa bers4lah.

Kutip facemask yang dibuang merata

Oleh sebab itu, seorang wanita, Vasugi Ramasamy telah melakukan kerja amal dengan mengutip facemask yang dibuang di tepi-tepi jalan di laluan ke tempat kerjanya.

RIsau keselamatan warga emas & kanak2

Vasugi dan adiknya Suriya telah menjalankan misi mereka kerana berasa terpanggil bagi mengelakkan berlaku penularan bakteria dan kvman lebih-lebih pada ketika pendem1k ini.

Hal ini bukan sahaja boleh membah4yakan warga emas yang berisik0 tinggi mengalami jangk1tan, malahan kanak-kanak kerana imun1sasi diri yang rendah berbanding orang dewasa.

Janganlah buang facemask merata2

Dia akhir perkongsian wanita tersebut, dia meminta agar orang ramai tidak sesuka hati membuang pelitup muka yang sudah digunakan kerana boleh mendatangkan kemvdaratan kepada orang lain.

“Disini saya ingin menyampaikan satu pesanan kepada semua rakyat kita supaya janganlah buang topeng muka (FACE MASK)dimerata,itu akan menambahkan risik0.”

Respect & salute!

Sehubungan dengan itu, rata-rata warganet telah menzahirkan ucapan terima kasih kepada Vasugi dan adiknya kerana menjadi salah seorang rakyat Malaysia yang prihatin dengan keadaan semasa.

Amalkan sikap bertanggungjawab

Semoga ramai yang ikut jejak macam ni

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di @Kecoh Habis

Sumber: Vasugi Ramasamy

PERHATIAN: Pihak KECOH HABIS tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak KECOH HABIS juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Be the first to comment on "Wanita Buat Kerja Amal Kutip Dan Buang ‘Facemask’ Tepi Jalan Elak Penularan Virus"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*