“Twitter dah jadi t0ksik! Orang tak tahu agaknya saya dah kahwin” – Kongsi Gambar Dicivm Suami, Ain Edruce Bvntu Dikec4m Netizen

DIKEC4M netizen selepas berkongsi foto mesra bersama suami di Twitter, pelakon dan pengacara Ain Edruce mengakui tidak memahami sikap segelintir pengguna media sosial.

Foto yang dikongsikan Ain memperlihatkan suaminya, Amirul Hafiz Mustaffa menc1umnya di bahagian pipi sempena sambutan ulang tahunnya yang ke-29 ditvduh tidak tahu hukum hakam sebagai Muslim.

“Ada orang tak tahu lagi agaknya yang saya dah kahwin. Ada yang kecam dan tanya kenapa post gambar c1um-c1um dengan boyfriend, kan berd0sa… har4m. Ada pula yang cakap saya kan dah ada suami kenapa post dengan lelaki lain ni.

Ain akui terganggu dengan komen netizen.

“Bila saya baca saya terfikir macam mana saya nak balas komen mereka dan beritahu yang saya dah kahwin.

“Tapi lawak la juga… ada yang balas dan tolong jawabkan. Mereka kata itu memang suami saya, saya cuma tulis boyfriend di kapsyen,” katanya.

Pengacara program Hero Remaja 2020 ini berpendapat tiada salahnya untuk dia berkongsi gambar mahupun momen indah bersama suaminya di laman sosial.

Tambah Ain, dia menganggap netizen yang mengecamnya masih belum berkahwin dan tidak memahami perasaan pasangan berumah tangga.

Saya nak belanja gambar suami sikit-sikit pun ada orang nak kec4m.

AIN EDRUCE

PELAKON DAN PENGACARA

“Ada juga yang cakap saya tak perlu pamerkan kebahagiaan di media sosial walaupun dah kahwin.

“Saya rasa tak banyak pun gambar suami saya di akaun media sosial saya. Saya nak belanja gambar suami sikit-sikit pun ada orang nak kec4m.

“Mungkin mereka tak kahwin lagi. Mana tahu mereka pula yang nak berc1um-c1um. Tapi saya janji saya takkan kecam kalau mereka post gambar macam tu,” ujarnya.

Dalam pada itu, Ain berkata dia tidak mampu untuk memarahi pengguna laman sosial yang memberikan komen negatif dan menganggap kecaman netizen itu merupakan perkara biasa.

Ain bersama suaminya, Amirul Hafiz.

Akui turut terganggu dan sedih dengan kata-kata negatif yang dilemp4rkan, pelakon drama Kekasih Paksa Rela ini berkata dia mengel4k daripada membaca komen di laman sosial miliknya sebagai salah satu cara untuk mengel4k daripada berasa tertekan.

Twitter dah jadi toksik. Tapi saya pun tak boleh nak marah setiap seorang. Saya anggap itu biasa… ada orang suka ada orang tak suka.

“Saya pun jenis terganggu juga. Kadang-kadang saya nampak saja macam ni tapi tipulah kalau saya tak baca komen dan tak sedih.

“Cara saya senang saja… elak daripada baca komen,” ujarnya.

Ain dan Amirul mendirikan rumah tangga pada 13 Disember 2019.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di @Kecoh Habis

Sumber: mstar

PERHATIAN: Pihak KECOH HABIS tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak KECOH HABIS juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Be the first to comment on "“Twitter dah jadi t0ksik! Orang tak tahu agaknya saya dah kahwin” – Kongsi Gambar Dicivm Suami, Ain Edruce Bvntu Dikec4m Netizen"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*