“Belajar Tinggi-Tinggi End Up Jadi Pelakon, Apo Cito?” – Dr.Say Kongsi Sebab Kenapa Tak Jadi Pelakon, Fahrin Ahmad Pula Beri Pandangan

Pengacara dan doktor viral, Dr. Say Shazril melvahkan rasa teruja selepas berpeluang berlakon bersama orang-orang hebat seperti Fahrin Ahmad, Nabila Razali dan Mona Ellen menerusi drama berjudul Kebaya Kasut Kanvas.

Menurut Dr. Say, banyak perbezaan di antara berlakon drama dan juga iklan malah, rakan-rakan artis juga disifatkan tidak l0kek untuk berkongsi ilmu.

 

View this post on Instagram

 

Topik : Pengalaman Berlakon Drama Sememangnya TERBAIK! Yg membezakan drama dengan iklan is drama suuuper chill. Nak olah script ikut keselesaan sendiri boleh janji point tu ada sebab tu kalau korang perasan tadi sy gelar “I YOU” sebab sy biasa guna I & You dengan wanita. Kalau iklan kena ikut 100% scriptnya. Pastu sy ingat artis2 ni jenis tak sembang dengan orang macam sy. Sy anak ikan ja peeps, @fahrinahmad_fa @nabila.razali @mona.allen ni sume bapak & mak ikan tapi depa layan sy seadanya. Fahrin siap btau sy yg in life kena pelbagaikan bakat yg kita ada untuk kekal “laku” macam dia boleh berlakon, hosting & ada bisnes sendiri. Bella pulak btau sy yg in life kita kena grab opportunity yg datang sebab opportunity comes once in a lifetime & tengoklah di mana dia berada sekarang. Sambung cerita semalam, salah satu sebab sy tolak tawaran berlakon selain kerisauan bini adalah sy memikirkan impression others terhadap sy. Yelah “Belajar tinggi2 tuptap end up berlakon. Apo cito?” At least itu ape yg parents sy bisingkan bila sy cerita hasrat sy nak berlakon. Tapi bila fikir balik “why not?” & “what’s wrong with doktor berlakon?”. Apa pendapat korang? Korang rasa doktor tak patut atau tak sesuai ke menceburi bidang lain? Ape2 pun it was a good 1st experience for me. Bersyukur sesangat ditemukan dengan production house yg sporting & well organized yakni Orange Tree. Tak dilupakan juga barisan pelakon veteran yg banyak berkongsi tips dengan sy.

A post shared by Dr Shazril Shaharuddin (@say_shazril) on


“Sememangnya TERBAIK! Yang membezakan drama dengan iklan is drama super chill.

“Nak olah script ikut keselesaan sendiri boleh janji point tu ada sebab tu kalau korang perasan tadi saya gelar “I YOU” sebab saya biasa guna I & You dengan wanita. Kalau iklan kena ikut 100% scriptnya.

“Lepastu saya ingat artis-artis ni jenis tak sembang dengan orang macam saya. Saya anak ikan ja peeps, @fahrinahmad_fa @nabila.razali @mona.allen ni sume bapak & mak ikan tapi depa layan saya seadanya.

“Fahrin siap bagi tahu saya yang in life kena pelbagaikan bakat yang kita ada untuk kekal “laku” macam dia boleh berlakon, hosting & ada bisnes sendiri.

“Bella pulak bagi tahu saya yang in life kita kena grab opportunity yang datang sebab opportunity comes once in a lifetime & tengoklah di mana dia berada sekarang.

Kenyataan tersebut dikongsikan oleh Dr. Say menerusi akaun Instagram miliknya.

Dalam pada itu, Dr. Say turut menjelaskan antara sebab dia tidak menceburi bidang lakonan dari awal adalah disebabkan oleh stigma masyarakat mengenai profesyen berkenaan.

“Sambung cerita semalam, salah satu sebab saya tolak tawaran berlakon selain ker1sauan bini adalah saya memikirkan impression others terhadap saya.

“Yelah “Belajar tinggi-tinggi tuptap end up berlakon. Apo cito? ”At least itu ape yang parents saya bisingkan bila saya cerita hasrat saya nak berlakon. Tapi bila fikir balik “why not?” & “what’s wrong with doktor berlakon?”.

“Apa pendapat korang? Korang rasa doktor tak patut atau tak sesuai ke menceburi bidang lain? Apa-apa pun it was a good 1st experience for me.

“Bersyukur sangat ditemukan dengan production house yang sporting & well organized yakni Orange Tree. Tak dilupakan juga barisan pelakon veteran ygan banyak berkongsi tips dengan saya.

Lantaran itu, Fahrin turut dilihat memberikan pendapatnya berhubung kenyataan yang diberikan oleh doktor selebriti tersebut.

“Bro Doc @say_shazril  hahaha ni abang IKAN nak ceghita haha. iI understand the basic dilemma and conflict, been there and always been. Dulu my parents lagi la r1sau dan g4ru kep4la, apatah lagi mereka guru & pensyarah.

“I studied Law & graduated Law, tapi tak practice. Well talking about nowadays, to think to much about impression of others, it can be anything, infinite and endless.

“Talking about rezeki, ia datang dalam pelbagai cara. Definisi bahagia & berjaya pun berbeza dalam diri setiap manusia yang pasti dalam hidup yang saya belajar apa yang penting adalah antara kita & tuh4n, attitude paling asas dan paling terdalam diri kita ( ikhlas dan niat) , insan2 tersyg dlm hidup kita ( ibu bapa, isteri, anak).

“And talking about surviving & better living nowadays, we should never stop exploring how multi-talented / multi-skilled we can be. At the end of d day, LUCK IS CREATED , IT DOES NOT COME BY ACCIDENT OR COINCIDENCE. Proud to have you on board!,” jelasnya.

Menerusi ruangan komen, rata-rata netizen dan rakan artis memberikan kata-kata semangat buat Dr. Say untuk terus berkarya selepas ini.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di @Kecoh Habis

Sumber: Instagram Dr. Say Shazril

PERHATIAN: Pihak KECOH HABIS tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak KECOH HABIS juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Be the first to comment on "“Belajar Tinggi-Tinggi End Up Jadi Pelakon, Apo Cito?” – Dr.Say Kongsi Sebab Kenapa Tak Jadi Pelakon, Fahrin Ahmad Pula Beri Pandangan"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*