‘Tunggu Kami Di Syurga..’ – K4ndungan Masuk 12 Minggu, Isteri Dr Say Kegugvran

Baru-baru ini  Dr Say Shazril berkongsi berita gembira apabila isterinya sedang ham1l anak kedua mereka di laman Instagram miliknya. Perkongsian tersebut merupakan momen indah buat kedua pasangan ini memandangkan sebelum ini mereka sukar mendapatkan cahaya mata pertama akibat  penyak1t Teratozoospermia.

Terbaru, Dr Say kongsi khabar duka apabila k4ndungan isterinya yang sudah memasuki 12 minggu kegugvran. Menurutnya doktor mengesahkan jantvng bayi tidak kelihatan dan bayi tidak bergerak.

Bayi tak gerak

 

View this post on Instagram

 

Topik : Innalillahiwainnailaihiroajiun Anak Syurgaku Rabu minggu lepas bini sy merasakan sesuatu tak kena maka dia scan dirinya sendiri. Jantung baby tak kelihatan, baby tak bergerak. Dia call sy menangis saying dia tak nampak denyutan jantung bayi. Sepatutnya temu janji bersama pakar sakit puan kami hari ni tapi akibat risau kami cepatkan kepada Jumaat minggu lepas. Mase scan bini pakar bertanya “ade pendarahan atau sakit perut tak?”, bini reply “takde, rasa biase je”, pakar sambung “jantung baby tak kelihatan ni”. Bini akur, mother instinct & scannya sebelum ni terbukti tepat. Begitulah kisah kehilangan anak dalam kandungan kami. Kalau ikutkan masuk 12 minggu dah anak kami. Sedih? Semestinya. Parents mane tak sedih kehilangan anak walaupun anak tu hanya dalam kandungan. But it was a wonderful 12 weeks having u. Tiada alahan, tiada kesusahan. Akan tetapi kami redha. Pasti ada hikmah dengan kejadian ini. Walaupun kami tak tahu apa hikmahnya tapi kami pasti banyak perubahan hidup yg ingin kami lakukan. Mungkin kisah kami boleh dijadikan iktibar yg Anything Is Possible In This Life & It Could Happen To Anyone. Tak pernah langsung kami menjangkakan kami akan melalui kesedihan sebegini but maybe this is for the best. Mungkin ini petanda yg kami harus tumpukan perhatian kepada Ace dahulu. Dalam kesempatan ni sy ingin mengucapkan jutaan terima kasih sekali lagi atas doa anda semua masa awal2 sy buat post wife sy mengandung dulu. Mungkin kali ni bukan rezeki kami, InsyaAllah satu hari nanti maybe. Allah Is The Best Planner, walaupun mommy & daddy tak kenal raut wajahmu, tunggu mommy & daddy di akhirat kelak wahai anak syurgaku.

A post shared by Dr Shazril Shaharuddin (@say_shazril) on

Innalillahiwainnailaihiroajiun Anak Syurgaku

Rabu minggu lepas bini saya merasakan sesuatu tak kena maka dia scan dirinya sendiri. Jantung baby tak kelihatan, baby tak bergerak. Dia call saya menangis saying dia tak nampak denyut4n jantvng bayi. Sepatutnya temu janji bersama pakar sakit puan kami hari ni tapi akibat risau kami cepatkan kepada Jumaat minggu lepas. Mase sedang discan pakar bertanya “ade pendar4han atau sakit perut tak?”, bini reply “tiada, rasa biase je”, pakar sambung “jantvng baby tak kelihatan ni”. Bini akur, mother instinct & scannya sebelum ni terbukti tepat.

Begitulah kisah kehilangan anak dalam kandung4n kami. Kalau ikutkan masuk 12 minggu dah anak kami. Sedih? Semestinya. Parents mane tak sedih kehilangan anak walaupun anak tu hanya dalam kandung4n. But it was a wonderful 12 weeks having u. Tiada alahan, tiada kesusahan. Akan tetapi kami redha. Pasti ada hikmah dengan kejadian ini.

Menurut Dr Say doktor mengesan jantung bayi dalam kandung4n isterinya tidak kelihatan. Malah, bayi tersebut turut dilihat tidak bergerak. Walaupun tidak mengalami sebarang alahan atau masalah, kandvngan isteri Dr Say disahkan kegugur4n.

Tunggu mommy dan daddy di akhirat

Walaupun kami tak tahu apa hikmahnya tapi kami pasti banyak perubahan hidup yg ingin kami lakukan. Mungkin kisah kami boleh dijadikan iktibar yg Anything Is Possible In This Life & It Could Happen To Anyone. Tak pernah langsung kami menjangkakan kami akan melalui kesedihan sebegini but maybe this is for the best. Mungkin ini petanda yg kami harus tumpukan perhatian kepada Ace dahulu.

Dalam kesempatan ni sy ingin mengucapkan jutaan terima kasih sekali lagi atas doa anda semua masa awal2 sy buat post wife sy mengandvng dulu. Mungkin kali ni bukan rezeki kami, InsyaAllah satu hari nanti maybe. Allah Is The Best Planner, walaupun mommy & daddy tak kenal raut wajahmu, tunggu mommy & daddy di akhirat kelak wahai anak syurgaku,

Meskipun tidak dapat menahan rasa sedih, namun mereka berdua akur dengan takdirnya. Bagi Dr Say sendiri mungkin ada hikmah disebalik kejadian berlaku. Perkongsiannya turut und4ng seb4k netizen. Salam takziah dari kami.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di @Kecoh Habis

Sumber : Dr Say Shazril

PERHATIAN: Pihak KECOH HABIS tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak KECOH HABIS juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Be the first to comment on "‘Tunggu Kami Di Syurga..’ – K4ndungan Masuk 12 Minggu, Isteri Dr Say Kegugvran"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*